Skovbrynets muligheder i nærområdet

 

Skovbrynets Børnehus ligger i gåafstand fra strand, skov og legeplads som vi bruger i rigt omfang.

Stranden

Skovbrynets Børnehus ligger lige ved stranden, og dette mener vi er en stor fordel. Stranden er én stor sandkasse, hvor vi kan lege med sanserne. Vi kan mærke sand og vand mellem fingre og tæer. Tang, hvad er det for noget? Kilder det under tæerne? Hvad dufter det af?

 

At gå i sand kan være motorisk udfordrende. Vi øver os også i at kaste sten ud i vandet. Der er store sten, små sten, tunge sten og lette sten. Der venter os mange oplevelser på stranden.

 

                                        

 k1

 

 

 

Skoven

I skoven kan vi følge årets gang og opleve naturen helt tæt på. Vi ser når bladene falder af træerne og når det spirer i skovbunden. Vi får brugt alle vores sanser, når vi skal undersøge skoven. Vi kigger under sten og blade, finder dyr og dyrespor.  Vi finder forskelligt nedfald som vi kan bruge hjemme i Skovbrynet til kreative udfoldelser.

 

Udover at skoven giver os et større naturkendskab, giver den os også mange gode motoriske udfordringer, som ofte kræver samarbejde. Der er grene, der skal trædes over, træer vi kan kravle op i, grøfter som vi skal finde vej over. I skoven kan vi lege vilde og larmende lege, for her er der højt til loftet, men skoven er også et sted vi kan finde ro. Vi kan tage os et hvil i skovbunden, se på trætoppene og følge skyerne på himlen. 

Derudover cykler vi gerne ind til byen på vores christiania-cykler. Vi har to cykler, og der er plads til fire børn i hver. Alle børn og voksne bruger cykelhjelme.

                                       

Vi besøger bl.a.

 

Nyborg Bibliotek

Vi cykler til biblioteket og finder spændende bøger som vi kan kigge i og låne med hjem. Hvis vi f.eks. har tema om fugle, kan vi finde bøger med billeder af forskellige slags fugle, og lære mere om, hvorfor de har forskellige farver, hvordan de lever osv.

De bøger vi låner, ved vi, at vi skal passe godt på indtil de skal afleveres igen.

 

Ænderne

Vi cykler til bageren efter brød, som vi tager med til ænderne. Det er sjovt at se ænderne flokkes om os, vi kommer meget tæt på dem.

 

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Skovbrynet har åbent alle årets dage, undtagen søndage.

 

Dagmodul

Mandag - fredag

06.00 - 17.00

 

Morgenmodul 

05.00 - 06.00

 

Aftenmodul

17.00 - 20.00

17.00 - 22.00

 

Natmodul

17.00 - 05.00

 

Lørdag

05.00 - 12.00

05.00 - 16.00

 

Søndag

Lukket

 

Juleaften og Nytårsdag lukkes kl 16.00

Samarbejdspartnere

fobu

fobu

 

 

Nyborg_logo

Nyborg kommune

 

Blichfeldt & Rod